Ada Apa Dengan Sir Salman Rushdie

Bila Salman Rushdie dianugerahkan gelaran Sir ramai yang marah-marah. Kenapa membantah? Kononnya kerana Salman Rushdie pernah menulis buku Satanic Verses maka dia tidak layak untuk mendapat gelaran Sir. Anugerah itu umpama menghina umat Islam di seluruh dunia, kononnya.

Tetapi bila sultan-sultan di Malaysia menganugerahkan gelaran Datuk, Datuk Paduka, Datuk Seri, Tan Sri atau Tun kepada penyamun, penyangak, perompak, penipu, babi, sial, anak haram, pukimak, bahalol dan sebagainya, tidak ada pula yang turun beramai-ramai membuat demonstrasi membantah penganugerahan tersebut.

Apakah gelaran atau pangkat yang diberikan oleh sultan-sultan di Malaysia yang juga Ketua Agama Islam setiap negeri kepada penyamun, penyangak, perompak, penipu, babi, babi, sial, anak haram, pukimak, bahalol dan sebagainya itu tidak menghina umat Islam? 

Sila klik disini  http://jordan2jelebu.blogspot.com. malaysiakiri akan mencadangkan kepada Ratu Elizabeth supaya memberikan gelaran Sir kepada empunya blog ini tahun depan.

Nota: Penyamun, penyangak, perompak, penipu, babi, sial, anak haram, pukimak, bahalol adalah gelaran tertinggi yang dianugerahkan oleh malaysiakiri kepada ahli politik yang menggunakan kuasa dan kedudukan mereka untuk merampas, mencuri dan merompak hak rakyat demi untuk kekayaan peribadi

5 responses to “Ada Apa Dengan Sir Salman Rushdie

  1. lu boleh tengok http://jordan2jelebu.blogspot.com

    gua ada tulis pasal Salman Rushdie lelaki idaman Malaya & Pakistan

  2. suka mulut ko je nak lancau kan org lain..cuba pakai kepala otak sikit

  3. Satu lagi nak tambah. Pengebom rakyat Mongolia. Waakaka!!

  4. yang mengaku islam tapi perangai macam yang disebutkan diatas tu gelarannya mungkin fasik/munafik/murtad atau kufur/kafir/engkar, maka pilihan telah diberi maka ambillah satu atau kesemuanya untuk jadi hak milik sementara atau hak milik kekal???????

  5. jeles la tuuuuuu!!!!! org cam ko ni, sape nak bg gelaran, ckp pikir pakai lutut!!!!!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s