PDRM lancar protes kepada Pak Lah!!!

Kita sering mendengar tentang pelbagai kes-kes jenayah yang berlaku dengan berleluasa di negara kita dewasa ini. Kalau kita baca akhbar-akhbar, sudah pasti berita-berita berkaitan dengan jenayah yang dilaporkan.

Baru-baru ini di Johor Baru, dua orang aktivis dari SUARAM cawangan Johor telah ditangkap oleh kerana mereka mengedarkan risalah menuntut Menteri Besar Johor saudara Ghani Othman untuk berbuat sesuatu bagi menamatkan jenayah-jenayah yang berlaku dengan berleluasa di negeri Johor.

Menurut sumber yang diterima oleh Malaysiakiri, sekarang ini PDRM sedang melancarkan protes kepada kerajaan Malaysia pimpinan Abdullah Ahmad Badawi. Protes ini dilancarkan berikutan tindakan Perdana Menteri untuk memperkenalkan Suruhanjaya Bebas Aduan dan Salah Laku Polis (IPCMC).

Sewaktu PM mahu memperkenalkan IPCMC, PDRM dibawah pimpinan Musa Hassan terang-terangan membantah cadangan PM yang mahu mengambalikan kredibiliti polis kepada rakyat Malaysia yang sudah tercalar berikutan dengan pelbagai kes yang melibatkan salah laku polis.

Pembunuhan seorang rakyat Mongolia, Altantuya Shaariibuu yang melibatkan pemikir politik Timbalan Perdana Menteri dan dua anggota polis Unit Tindakan Khas (UTK) yang ditugaskan untuk mengawal TPM menambahkan lagi ketidakpercayaan rakyat terhadap PDRM.

Persoalan yang menhantui Malaysiakiri sekarang ialah sampai bilakah protes PDRM ini akan berjalan? Apakah protes ini akan mengambil masa yang lama sehingga PM meyakinkan PDRM yang IPCMC tidak akan ditubuhkan?

Malaysiakiri berharap agar PM dapat menyelesaikan masalah ini dengan segera. Jika tidak, rakyat akan hilang kepercayaan terhadap PM dan PDRM. PM dan PDRM yang seharusnya memastikan rakyat hidup dalam keadaan aman dan damai telah mempolitikkan isu keselamatan rakyat. Malaysiakiri .

About these ads

72 responses to “PDRM lancar protes kepada Pak Lah!!!

  1. Sepatutnya Pasukan Polis menerima dengan hati terbuka. Bagaimana mereka hendak menjalankan tanggungjawab sedangkan mereka tidak beretika. Bukan nak bandingkan nilai-nilai yang ada di Malaysia ini dengan yang diluar. Tetapi jika sesuatu perkara berlaku dan ianya menyalahi prinsip, ramai anggota kita yang kantoi termasuk barisan anggota yang tertinggi. Tetapi ini tidak berlaku di Korea Selatan, Jepun, dan banyak lagi negara-negara didunia. Di barat waima suami isteri pun sekiranya mereka tidak beretika dan menyalahi prinsip yang salah tetap salah dan perlu diperbetulkan. Tetapi di negara kita banyak yang lebih mendiamkan dari bertindak. Kesannya lama kelamaan bila sudah tidak terbendung dan amat sukar untuk diselamatkan…..

  2. Pingback: Top Posts « WordPress.com

  3. Bang,
    PDRM tu ape?

    Polis Raja Di Malaysia, kan?

  4. BAGUS JUGAK INFO NI… BARU SIANG TADI SAYA BERHADAPAN DENGAN PERANGAI KURANG AJAR POLIS TRAFIK BALAI KUANTAN YANG BERTUGAS DI KAUNTER….KERAJAAN DOH NAIKKAN GAJI..INCOME TAX BAYAR DEKAT 4 RIBU SETAHUN TAPI SERVIS MACAM CELAKA….INGAT ORANG YANG DATANG KE KAUNTER TU NAK MINTAK SEDEKAH KE… DAH TUA TA TETAP BODOH……. .

  5. Hati Saya memang amat tecalar dgn kata2 seorg angota polis dari balai bukit aman.. Sy tanya kepada aggta polis tu mcm ne nk masuk konstabel tambahan . Tp dia jawap kalau muka ko dh mcm penyamun lg baik ko jadi penyamun senang aku nk tembak kepala ko ..

  6. Wajib ke soalan mcm tu keluar dari mulut seorg aggta polis.. Hello aslmualaikum bang polis muka sy mmg nmpk penyamun tp aku ni rakyat malaysia yg bebas dari apa2 rekod jenayah.. Aku akan cuba usaha bukti kan pada ko yg aku akn jadi lg bagus dari ngko..

  7. Kalau la aku ada tape recoder dh lama aku bwk rekod ko kt biro pengaduan awam , biar ngko tau sopan sikit.. Ek’eleh aku rasa ngko mmg xlayak jd polis tp ngko spttnya jadi tentera , ko tau x knp aku suruh ko jd askar.. Sbb aku comfom ko akn jd lebih

  8. Bedisplin selepas disepak terajang wahai brader polis bukit aman oi..!! Ko tgk askar lg bgs mne ada kes mkn rasuah .. Cuma setakat lari dari kem ada la sorang 2.? Aku memang TABIK HORMAT 100% kat suma angota tentera ANGKATAN TENTERA MALAYSIA.

  9. BUKA mata lebih luas…..ITU yang ko nampak… yang ko tak nampak….ape cite???…. aku kerja POLIS…… aku penganalisa jenayah.Kerajaan, orang awam,pelancong sume aku tau corak jenayah yang dilakukan dan kerap dilakukan….
    hehehe Sory ek Bro….aku dulu train 6bulan kena maki kena dera….tapi ape de hal… janji mental dan fizikal kena kental….yang ko ni belum masuk lagi dah mental calar…..aku kena lagi hebat dari ko…….jadi gak POLIS….

  10. Ha’ tau ngko panas telinga dgr kutukan aku. Xkn dh panas bro lu kan mental kental.. Xkn dh cair kot ok it’s up to u.. Ko mesti akn baking aggta ko. Janji skg gua xsia2kan gua pnya sijil. Dan gua dh pn dpt surat pgln dari Bpr. Alhmdlah.. Rezeki dri allah

  11. Ok’ aku tau ko penganalisa jenayah kerajaan,org awam, pelancung .. Tp ko pnh x buat analisa thdp aggta ko.. Tepuk air didulang tepercik kt muka sendiri sblm nk kata org kan bagus tengok diri sendiri.

  12. Pemuda hari ini

    Blog niee memang bodoh laaa…sapa yang tulis pun tergolong..lebih baik jgn tulis dari duk kutuk sesama sendiri.lagi korang tulis haaa lagi maju blog nie..!!!!!

  13. Bkn aku yg stat kutuk org. Aku cuma bg kritikan membina..yg ko ni nk golongkan suma org dlm ktgori bodoh ni ko pn bodoh skali la kan sbb name ko pn ada dlm blog ni.. Ape pnya sengal la ko ni..ini kan blog suara org2 yg tetindas ko xbca buku geografi ke!

  14. Yg aku paling angin komen polis sekor ni . Knp nk mrh man tu kan niat dia bgs nk jd polis . Ko xpyh nk intruduse ko keje ape pn dlm blog ni makin ko mlawan makin buruk la reputasi jbtn ko! Ape ni ko ckp ko penganalisa jenayah tp ko tjk kan kelemahan ko!

  15. Ntah nk analisis org tapi org plak teranalisis rentak dia pulak. Jgn mrh aku ek! Pasal Membe Aku teringin gak jd polis tp bkn penganalisa jenayah cuma dia nk jd unit anjing pengesan. Hoi babi ko kata aku bodoh gak ke.. Brenset lu !

  16. Member aku nk join polis gak tp unit anjing pengesan..! Xd pun dia kecoh cerita kt suma org mcm polis kt ats ni.. Hehe ? Hoi babi ko ckp aku bodoh skali gak ke ? Brenset lu !

  17. LA…PE KECOH2 TU.TAPI AKU BUKAN NK WAT CITE,POLIS SKRG RMAI YG KRG AJAR.TU LAH AKIBAT DARI MEGAH DIRI DAN BGGA SBB BILE DH PKAI UNIFORM,DH DPT KUASE, DIAORANG PK LEH WAT MCM2. CUBA LAH AMBIL PENDEKATAN YG +VE. KITE RESPEK ORG, ORG AKAN RESPEK KITE.TUL X?PLZ LAH..BUANG SIFAT MEGAH DIRI. JADI POLIS YG BERETIKA.KPD YG JUNIOR TU,JGN ULAGI KESILAPAN ABG2 SENIOR KAU NI.AKU MKN PELURU DULU DARI KO.CUBA JADI MESRA ALAM SKET. TIME LAH KNYATAN YG RAKYAT BEBAS UTK BERSUARA,UTK KRITIK.ASALKN X BERNIAT MENJATUHKAN NEGARA N JABATAN KITE WOI…

  18. Ehmm.. Hallo joe pahal memarah lak ni?.. Meh sini aku nk sembur sikit kt abg polis kita ni mmg tol ko ckp wahai putraex aku sokong ko nya ckp polis junior skg mmg.. biiaadap! Serius aku sokong ko ! Ari tu aku bli mto so sblm bli aku kena la g test dlu so

  19. Dlm pejalanan aku test mto tu tetiba minyak lak abis so aku ape lg dgn xsegan2nya aku menyumpah2 la tokey kedai tu sepanjang pejalanan aku nk smp kt shell. Ntah mcm mne plak tetibe ada lak 2org polis muda nek mto tahan aku ..dh la thn aku cm gngster pas2

  20. Sekor lg siap pegang bahu aku xke itu nama nya style gengster ..peh time tu dh la aku tgh hangat ati pas2 depa duk mintak ic aku so aku bg la ic aku dgn sopan nya yg sekor lg duk ckp mana ko rembat mto ni ari tu aku npk muka mcm ko kt dlm balai kajang

  21. Aku sound la dia balik aku ckp kt depa ko nk lesen aku bg pas2 ko roadtax aku bg ko nk ic pun aku dh bg so skg ni aku xwat slh pe pn ble x aku nk g isi minyak jap.. dan2 la plak depa ckp aku ni mcm pening nk bwk aku g balai nk urin. Huh pukimak betol la

  22. Tp time pukimak betol tu sebenarnya aku ckp dlm ati time tu.. Tp kalau dingat2 balik mmg bebetul pn 2ekor budak pukimak yg tlampau belagak bila dpt pakai unifom polis.. Aku mmg respek polis amateur tp aku mmg benci dgn budak2 muda yg bru mrasa pkai unifom

  23. So skg pesanan aku kt budak polis muda alangkah bek nya kalau korang besyukur sbb dpt dtrima jd polis jgn la korang nk lansi dgn rakyat jelata kan bagus kalo besopan dah tentu org puji kejujuran korang..jgn la nk blgk mcm pangkat beso kalo kt no korang

  24. Ada tetulir (RF) kalo ko nk tau rf tu maksudnya rank in file yg bemaksud aggta pangkat rendah. Ingat ingat la bumi bila ditempat tinggi esok lusa tak pasti hakikat lama kau mampu bediri . Ok harap korang paham! KEBABOM.!!!

  25. Ada tetulir (RF) kalo ko nk tau rf tu maksudnya rank in file yg bemaksud aggta pangkat rendah. Ingat ingat la bumi bila ditempat tinggi esok lusa tak pasti hakikat berapa lama kau mampu bediri . Ok harap korang paham! KEBABOM.!!!

  26. Senapang gajah

    HA’AH LG SATU AKU PALING MELUAT BLA TGK BANG BANG BOM KT TV3 MESTI ADA POLIS.Hai krg ni nk jd polis yg jg ktrman awam ke atpn ko nk jd badut sarkis. knp la sgp nk join ngn pgacara bdk bngong 2ekor dlm tv tu.depa 2 xguna ska wat naya org xkn krg pn sma kot

  27. Sherif jalanan

    Rakyat berhak utk besuara. Itu hak kami .! Jgn la ingat ko hbt sgt. unifom yg ko pakai tu blmtentu boleh selamat kan ko dri ajal & maut kn bgs kalu hormat sikit kt org ckp pn sopan alhmdulh org puji..ini x sikit2 nk tjk kuasa bru jd polis dh fikir bgs sgt

  28. NEOV6 Unit Tindakan Khas

    NIE APAHAL KUTUK POLIS???
    suma mcm biadab jew…
    korng kna tau, klau korng dlm kesuasahan mcm rumah kna rompak or ahli k’ga kna ugut
    korng nak wat pew???
    klau berani, g la jd hero… clap2 mati
    anyway
    support our local polica department

  29. skg ni semua sama je…ada POLIS xbetul, ada BPR xbetul, ada FRU xbetul, ada TENTERA xbetul, ada CIKGU xbetul…macam2 yang xbetul..jgnla tgk yang negativ nk salah je..jangan sebab nila setitik rosak susu sebelanga..yang penting diri sendiri mau betul dulu….ape-ape pun….lu pikir la sendiri..PEACE for Malaysia

  30. Hai la nasib bdn keje penat2 pn org xhargai .. So cm ni la aku rasa cuba korang jd polis mesti korang tau mcm ne payah nye mencegah jenayah..mcm mane rase nye nk kena libas dgn parang dek pdatang asing mcm mane nk jg hal suma org.. So korg try la jd polis

  31. P-pasal
    O-orang
    L-lain
    I- ia akan
    S-sibuk siasat

  32. Aku dtg siasat sebab ko atau pn org awm yg buat emergency call..! Xkn aku nk goyang kaki kt balai.. Apa ko igt polis xd tggjwb ke.. Bodoh la korang ni wat 1-1 benda xpakai otak ke. Aku bekhdmat bkn untuk aku . Tp aku bkhmat untuk tanah air aku..

  33. suka hati ko orang yang penting buat keje

  34. Eh’ pahal ni? ape polis2 ni ? Ko kenal polis? .. Ntah aku xknl pun ..ha ntah2 ko la polis tu kot.. Lantak ko la nk keje ape pun Peduli ape aku nk gabra xtentu pasal ngn korang.. Ingat bgs sgt ke jd polis ,standard pak guard je aku tgk.. Xmenarik langsung!

  35. pendekar jalanraya

    Budak bengong yg xreti bedikari je yg suka masuk polis..sbb keje govement keje senang goyang kaki mkn gji buta..cukup bln amik gaji.. Hei ! Benci aku tgk org2 hina mcm tu .. Lepas spm mak suruh keje malas,dpt keje ponteng .takut keje mintak polis..penakut

  36. Ha’ah betoi ckp sepupu aku sipendekar jalanraya..kebykan budak melayu ni sebenarnya takut keje !.. Haa ada betoi, jwpnnya memang betoi ! Pengecut ,bacoi,penakut xd telor..takut dgn dri sendiri sesikit lari keje ngn govment..takut nk face up ngn ur self..!

  37. Pendekar jalanraya

    Amboi pedih semcm ko punya sindiran ni hang jebat.. Hang libat kan aku sekali ke dlm ruangan hati teluka ni.. Aku xkeje goument aku peniaga goreng pisang aje

  38. Eh..! Pendekar jln raya.. Beta xbemaksud nk libat kan tuan hamba dlm ruangan ni,cuma beta maksudkan sibedebah pengkianat segelintir remaja melayu yg suka sgt jd polis ni.. Sebab beta murka dgn diaorg pengecut nk menempuh jalan hidup dgn sendiri

  39. Pendekar jalanraya

    Kepala hotak hang .. Berbeta2 pulak mentang2 esok ari jadi agong ngn hang pun pakai ayat beta jgk ke..
    Ok , hang jebat aku mmg puji kat2 ko yg bernas tu .. Rasa bangga aku tgk hasil karya ko ni aku pun mmg meluat tgk bebudak melayu kita yg bgga jd polis

  40. Haha, aku gimik je.. Sebenornye td wahai p/jlnraya. Betoi mmg betoi ckp ko baik jntn baik betina asal dlm paper kuar iklan jwtn polis suma dok pakat rebut. Ntah mcm best sgt jd polis. Aku puji sgt ngn ko p/jln ko niaga dgn hasil titik peloh ko sendri.

  41. Kan mulia pebuatan ko ..meniaga pn ok jgk lg byk ko niaga lg maju bisnes ko.. Tp kalo pebuatan xmulia ni RASUAH.. Tibai hasil titik peluh org lain.. Kan dh sama mcm PENCURI yg suka mencuri brg org lain dgn buat muka xbesalah. Pastu payung sana paxung sini

  42. Pendekar jalanraya

    Pas tu income masuk mendadak.. Pangkat belom tiba dh ada rumah banglo ngn keta mewah.. Yela sebab tgh payung memayung la simangkok ayun ni byk sen.. Hoi hang jebat meh kasi aku pinjam keris tamingsari hang kejap..aku nk kerat lancau SI+LAKHANAT NI

  43. Pendekar jalanraya

    Pasal byk payung la pendatang asing makin belambak kt malaysia ni dh tu pati pun dh mcm xtkt ngn undang2 negara sebab nye duit diaorg ble payung sibedebah ni sampai tutup mulut.. Astafirluah mcm ne la kalo lg 10thn msia ni..
    Aku harap msia akn jd aman

  44. Aku pn doakan agar tanah air aku akn jd aman makmur..tapi selagi ada makhluk gunting dlm lipatan dlm pdrm ni semakin byk la jenayah yg susah nk dibendung.. Sbb masih byk lg aggta yg tgh bg payung kt tokey vcd,kongsi gelap,kaki sambak moto/kereta..

  45. Pastu bila ada operari dari org2 tetentu tetiba suma pun dh lesap..ha kan aku dh ckp ada segelintir mamat ni duri dlm daging.. Bila dh buat mcm ni org mmg payah nk kenal tapi unifom org kenal dh tejebak suma sekali angkara barua sekor ni yg bwk penyakit

  46. Pendekar jalanraya

    Ha’ah memang sial la kalo org mcm tu boleh idup lg.. Dgn alasan kalau xbuat mcm ni anak bini kami nk mkn apa.. Peh pukimak punya soalan.. Nk bg anak bini ko mkn duit kotor ko yg ko kutip kt tetepi jalan suap kat mulut anak ko .. Bapak jenis apa ko ni. !

  47. Pendekar jalanraya

    Lepas tu dtg pulak bebudak baru ni korang bukan ajar depa buat keje yg diamanah kan kerajaan . Tp ko didik depa bila depa xdpt cuti raya mula2 buat muka ketat pastu pegi puduraya tahan dan sergah indon . Pastu dpt henpon ..

  48. Pendekar jalanraya

    Ingat la sikit wahai pakcik2 hoi.! Ko tgh tnjuk kan bakat gila ko kat budak yg masih umur bwh 21.. Under 21 ni otak tgh bengong xtau nk nilai kan yg mana baik yg mana buruk..sbb dlm pala depa ni dok pikir seronok dpt jd aggta.

  49. Pendekar jalanraya

    Negative information always show by the senior . Efective a young mind same like bacteria. Keputusan atas enko org yg baik jd kan teladan yg buruk jd kan sempadan

  50. Simpan dlm ati

    Huhuhu hahaha rarara !!

  51. Aku BENCi polis celaka laknat punya polis pukimak..phetuii! Pdrm bkn pdrm tp prdm.. Maksudnya polis raja di malaysia pukimak anjing sial aku benci polis sampai mati fuck u bitch dirty dog

  52. Saya terserempak dengan ruangan ini semasa sedang browse. Nampaknya ada seseorang yang menggunakan nama sang sakabiru kata dia penganalisis jenayah. Setahu saya, saya seorang sahaja penganalisis jenayah bertauliah di Asia. Daripada 1686 penganalisis jenayah di dunia, hanya saya sahaja Melayu.Yang pasti, itu bukan saya.
    Jadi, please jangan buruksangka pada saya ya..
    kamal fnd hashim
    019-2109999

  53. ASALAMUALAIKUM..ANAK2..JANGANLAH KUTUK POLIS MCM TU,DIA ORANG KERJA UNTUK JAGA KITA,NEGARA KITA DAN SANAK SAUDARA KITA…CUBA BAYANGKAN SEMUA ORANG MACAM ANAK2 SUKA BUAT HAL SANA SINI POLIS TAK CEGAH DAN TAK ADA UNDANG2 BAYANGKAN APA JADI PADA NEGARA KITA NI..BUKAN SEMUA DARI KALANGAN POLIS TU TAK BETUL ADA SESETENGAHNYA SAJA YANG KURANG DEDIKASI TERHADAP TUGAS MEREKA..TAPI KALU SEMUA PDRM KENA KUTUK TAK ADIL JUGA NAMANYA TU..DAN JIKA BUKAN KERANA SEDIKIT PENGORBANAN PAK CIK YANG DAH KUDUNG KAKI SEMASA BERKHIDMAT DGN POLIS,PASTI ANAK2 TAK RASA KEAMANAN SEPERTI HARI INI…

  54. mcm ni la lg senang, memang tidak dinafikan ada segelintir aggota polis yg bersifat tidak berdedikasi, tp kita sebagai anak kelahiran malaysia harus bersama2 membantu pihak polis dalam mencegah jenayah yg semakin berleluasa skrg ni. kita harus sedar setiap jenayah yg berlaku adalah atas kecuaian kita sendiri….. dr sekarag kita harus berazam bersama2 membantu bg mencegah jenayah.. daripada kita asyik nak menyalahkan pihak2 lain, lebih baik kita berganding bahu membanters jenayah yg sing berlaku…….. ASSALAMUALAIKUM,,,,,,,,,,,

  55. fisabillillah

    org2 yg suka pandang negitif ni slalunya org yg bermasalah..org yg x penah dekat dgn tuhannya.
    org yg jiwa dan rohaninya kosong tanpa zikir2 allah taala…..

  56. x de keje lain ke drpd dok kutuk2 ni………..
    kalu aku dpt jumpa org mcm ko ni aku sesah ko teruk…….

  57. kenapa la jab polis ni asik kena kutuk je..
    polis yang aku kenal takla macam apa yang disangkakan.. ok je.. baik buruk orang jangan dbezakan dengan keja.. jab lain pon ada yang tak mesra cth dbkl, jpj, rela, malah pak guard.. tapi ala bukan smua.. yang pi amik hati sangat kenapa.. paham2 la… ATM pon kalu dapat kuasa macam polis apa akan jadi..? sama je.. aku pon kalu dapat kuasa polis tak brani nak cakap.. tak kan nak jadi polis tak tegas kot.. yang polis tak de adap tu anggap je la dia tu ada masalah.. bagi aku dia tu polis gagal la kalu orang tanya baik2 dia cakap macam tu.. dia tak paham bmasyarakat..

  58. bayangkan lah orang-orang yg mengutuk tu da depan aku sekarang… sure sepak terajang dan lengan patah dah dapat kat orang tu…. Aku kawan polis aku menyokong kuat diorang… Aku pun bukannya tak pernah kena ngan polis ni..siap masuk lokap lagi tu.. Tapi aku salute polis Malaysia.. Kalau da pun anggota polis yg wat protes kt kerajaan, itu adalah golongan polis yg menjadi penyokong kuat pembangkang (orang mcm ini xada maruah, dah lah makan gaji kerajaan pas tu membangkang kerajaan je kerjanya). Macam setan-setan yg megutuk polis atas ni aku harap kalo korang kena belasah ke, keluarga kena bunuh ke, kena langgar lari ke, anak/isteri kena rogol ke, kena rompaK/ragut dll, jangan minta bantuan polis. dah kerja asyik nak kutuk polis baik… hahaha… LANTAK LA LU ALL….

    Tapi, saya berharap sangat polis Malaysia dapat digabungkan ngan tentera. Biar setan-setan tau mcamna apabila kuasa tentera dikuatkuasakan untuk kenteraman awam di Malaysia.

  59. Polis bingai // Jun 11, 2008 pada 5:20 pm

    Aku BENCi polis celaka laknat punya polis pukimak..phetuii! Pdrm bkn pdrm tp prdm.. Maksudnya polis raja di malaysia pukimak anjing sial aku benci polis sampai mati fuck u bitch dirty dog

    Orang yg tulis kenyataan atas ni, aku rasa dia ni penghuni hospital sakit jiwa. Atau kaki “pukimak” punya orang. yg sebenarnya aku nag hagi tau org ni, PUKI-MAK kau.!!!!! dan aku sure ko seorang penjenayah n harap ko mati dalam tangan polis time tgh wat jenayah…. waaa…kakaka…..

  60. orang yang kutuk polis tu orang mental…
    dia tak sedar dari dia lahir sampai mati dia perlukan polis… sabar je la aku kawan polis…. ko bukan tak paham diorang… kononnya polis bermasalah, ganas, jahat pada diorang.. padahal diorang lagi menyetan, nak tutup kesalahan sendiri, konon diorang baik, polis yang pembangkang tu kiranya penderhaka la dilebelkan, kerajaan bagi ruang pekerjaan tapi tak dihargai, mana sumpah setia tak berbelah bagi pada agama raja dan ngara? srupa mak bapak diorang bagi makan tapi mak bapak ditentangnya.. pastu bawak fahaman bukan2..

  61. semua yg kutuk polis nie,tkder keja lain ker?anti polis …korang nie boleh diibaratkan mcm komunis…klu ble nk hapuskan polis dimalaysia nie..aku tau korang jeles sbb tk ble masuk polis…korang nie kutuk polis,tapi bila susah …mencari polis,terhegeh_2,buat baik la kononnyer….mcm sial sekor-2.
    polis nie manusia biasa jer…bukan malaikat pn….tk sempurna mcm korang nie la….asyik mengutuk org jer….tk semestinya mkn rasuah jer yg haram…..byk lg faktor yg menyebabakan duit yg korang keja kononnya halal tu akan jadi haram ……yg dok nmpk salah polis ….agensi lain pn banyak lg….cuma nmpk ngan tk nmpk jer….
    lebih baik jadi polis drpd jadi REMPIT….
    korang ingat keja goreng pisang tu halal ker…mana tau pisang curi ker….dari luar nmpak baik (kedai jual goreng pisang)tp kat dalam jual dadah….sapa tau….
    bila kena saman trafik terhegeh2 pg balai nk minta tolong settle saman…klu ble nk diskaun&klu ble tk nk bayar langsung…perangai mcm…..subhanallah….
    tu la perangai korang……cuba masuk polis dulu,baru kau tau tanggungjawabnya mmg besar
    askar,bpr,kastam,imigresen dll ….sama jer…anak cucu korang akan terlibat dlm kerjaya nie bila korang mampos nnt….kepada pengutuk 2 polis korang punya mulut mmg sial….apa la malang mak kau beranakkan kau….opp aku lupa mgkin korang nie pn dari keturunan yg..mkn benda haram kot tu sbb mulut korang mcm tu….kaji la dulu salasilah keluarga mana tau datuk korang dulu penjenayah ker…comform mkn benda yg haram 2 jer………SUARA POLIS MALAYSIA…

  62. yg sokong polis aku amat hargai korang…tau kerjaya polis mcm mana….penuh ngan cabaran….

  63. aiiiiiiii………dh tkder yg komen….takut ker?lain kali klu nk luah perasaan biar la berpada2…nie tk lu org kutuk habis out………gilo kapo?agak 2 la…..bkn semua polis mcm tu,2-3 orgt bermasalah…….semua dpt cop….

  64. yg ci[pta blok nie pon puki mak jgk….sengaja nk menghasut………….

  65. korunk ni kalau tak kutuk koje polis tak boleh ke?mcm korunk tu bagus sgt?kalau dalam malaysia ni takder polis,kau ingat sapa nak jaga keamanan malaysia ni?ko pikir baik2.nak harapkan tentera?boleh blah!bsk2 kalau beg duit kau org hilang,motor kena curik,umah kena masuk,korunk report kat saper?ader korunk report kt tentera?inilah masyarakat melayu zaman sekarang,suka menilai org lain dr menilai dr sendiri.kain sendiri pun tak sidai betul,ada hati nak tegur kain org sidai..bahlol!apa2pun kpd anggota PDRM semua,ku sokong mu sepenuhnya!chaiyok2!!!

    • jage sikt bahasa mulut 2 bro.aku x nampak pun tentera komen banyak tentang polis.tentera pun ade di ajar kurang ajar,tp ade tempatnye.jangan sampai aku picit konek…paham ke x paham?

  66. 99% polis kat malaysia ni makan rasuah….jgn x caya ni fakta bkn auta…………………………………

  67. AS.,.,KUM SEMUA RAKYAT MALAYSIA.,.,.SELURUH WARGA PDRM MARILAH KITA BUAT MOGOK SUPAYA PDRM NI DI NYAH KAN DARI MALAYSIA,.BIARLAH RAKYAT MALAYSIA BUAT UNDANG2 SENDIRI,.,POLIS TAK DIPANDANG LAGI SKG,.KITA SERU SUPAYA ATM,BPR,JPJ,MARITIM,KASTAM,PAK GAD,CIKGU,DOKTOR,PILOT,TUKANG KEBUN DAN MAK BAPAK YG BUAT TUGAS POLIS.,INSYALLAH NEGARA KITA AKAN HANCUR DGN BGGANYA.,.,TAHNIAH KEPADA RAKYAT MALAYSIA YG PERIHATIN,.,SYUKUR KPD ALLAH SWT.,.

  68. WARGA PDRM MARILAH KITA BERHENTI RAMAI2.,.,KERJAYA KITA DAH MCM SIA2.,.TP BRO SAHM 1775.,.,AKU TERINGAT SATU KES LAH.,.DULU BUDAK NI KAT KG SELALU KUTUK2 POLIS BRO,.MAK BAPAK DIA PUN ANTI POLIS,.TAH MACAM MANA TUHAN NAK TUNJUK, RUMAH NYA KENA ROMPAK,MAK BAPAK DIA KENA BUNUH,KAKAK DIA KENA ROGOL,,KAMI HANYA DPT UCAPKAN SYUKUR ALHAMDULILLAH JER.,COZ TUHAN DAH BUKAK MATA DIA.,TP SATU IPD KAMI TAK LAYAN KES FAMILY TU.,.,SEBAB KEBIADAPAN NYA MENGUTUK BALAI KAMI.,.BUAT DEK JER.,.PADAN MUKA DIA.,.,KAMI HANYA MAMPU KETAWA JER.,.,KUIKUIKUIKUIKUIKUIKUIKUIK

  69. SKG DLM UNIT AKU SUKA TEMBAK PNJENAYAH.,.,KLU BOLEH KASI HANCUR TAK BOLEH NAK CAM RUPA.,.,MCM NI NAK YG AKU BUAT KEPADA MEREKA YANG KUTUK2 POLIS,.SEMOGA KITA BERJUMPA SUATU HARI NANTI.,.YEE HAHHHAAAAAAAAAA

  70. aku terkilan dengan sorang sjn kat caw traffik IPD Manjung, sorang anggota aku dari Cawangan Penyiasatan Khas ATM eksiden baru2 ni ketika balik dari betugas, so dlm kete dye tertinggal gari yang memang di issue oleh ATM. bile anggota aku yang lain nak datang ambil gari yang sememangnya hak kerajaan malaysia tu Sjn traffik tu siap dengan muka angkuhnya cakap aku taknak bagi gari tu sebelum pihak kami tunjukkan undang2 mana yang kami guna bagi membolehkan kami menggunakan gari.. anggota kami dah tunjukkan kad kuasa tp sjn traffik ni tetap taknak bagi. bila kami terangkan yang kami adalah sebuah cawangan yang menjalankan tugas penyiasatan yang melibatkan janayah ataupun dadah bagi anggota tentera sjn tu macam tak boleh terima hakikat yang tugas kami juga membolehkan kami menggunakan gari bila bertugas. bagi aku la sebagai seorang Sjn polis dia sepatutnya ambil tahu tentang undang2 tentera juga. jangan terlalu angkuh di dalam akta angkatan tentera ada menyatakan kuasa kami untuk menangkap mana2 anggota atau pegawai ATM yang menyalahi undang2. dan faham yang ATM menjalankan tugas dibawah urusan Seri Paduka
    Baginda Yang Dipertuan Agong. Bagi kami anggota ATM memang memahami tugas PDRM tetapi PDRM juga seharusnya menghormati tugas kami. dan perlu diingat tugas ATM juga tidak semuanya berperang.

  71. hikayat merong mahawangsa

    becakaran guruh merebut petir,
    bercakaran petir merbut banjir,
    bercakaran orang datang hasil,
    bercakaran kita lidah pasti terjelir.
    cakar bercakar , muka pasti becalar,
    bercakar bercalar muka siapa.
    tercalar maruah malu-malu kita.

    becakaran kita nak jadi jaguh,
    becakaran jaguh nak jadi hero,
    becakar lah hero dgn jaguh,
    bertumbuklah terus sampai kesubuh.

    adoii… apew ler kes smp main maki cmni…
    udah2x la bro…
    x sesia pun kalau ko abaikan aje blog ni.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s